Update on Veggies2023/10/29

Yesterday I saw a heap of well-grown and locally grown fresh broccolis sold at 199 yen per head at a local Marukyo. Plus, green onions from Oita began to appear, though priced at a rather expensive 250 yen per a bunch of three or four fat ones.
昨日はマルキョウでよさげなブロッコリー(しかも福岡産)が1株199円で山のように売られていました。あと、大分産のネギもありました。これはちょっとお高めな250円でしたが、太いのが3~4本で1束になっていました。

Although some, such as cabbages and carrots, are still from distant areas, I guess it is safe to say locally grown autumn vegetables have finally become available here. We might no longer have to rely entirely on Hokkaido for fresh vegetables. Which means I would be free from guilt for wasting a lot of energy and as a result producing a lot of CO2 that I would feel when I buy Hokkaido vegetable.
キャベツや人参はまだ遠くでとれたものが並んでいましたが、これはもう、秋野菜の季節到来と言っていいのでは?もう北海道産にばかり頼らなくてもいいのかもしれません。北海道産の野菜ってとてもありがたいのですが、SDGs的(なんかエネルギーとかCO2とか)に悪いことをしているようで、買うのに気が引けるんですよねえ。

コメント

コメントをどうぞ

※メールアドレスとURLの入力は必須ではありません。 入力されたメールアドレスは記事に反映されず、ブログの管理者のみが参照できます。

※なお、送られたコメントはブログの管理者が確認するまで公開されません。

名前:
メールアドレス:
URL:
コメント:

トラックバック

このエントリのトラックバックURL: http://leastguidefukuoka.asablo.jp/blog/2023/10/29/9629304/tb

※なお、送られたトラックバックはブログの管理者が確認するまで公開されません。